Gorishova, fshati karakteristik i Fierit (Foto)

Tradita Turizëm

 

Gorishova eshte nje fshat qe ndodhet ne Njesin Administive Cakran te Bashkise se Fierit. Shtrihet ne fushen e Cakran – Gorishoves, formuar nga aluvionet e lumit te Vjoses. Eshte nje nder fshatrat me te vecante te Fierit, dhe spikat per natyren e mrekullueshme dhe terrenin e larmishem veshur me ullinj dhe vreshta.

Gorishova njihet edhe si vendlindja e aktorit te shquar te skenes dhe ekranit, Luftar Paja.

”Une jam gorishovas dhe e them me gojen plot sa here permend vendlindjen. Sepse kujtimi i pare i jetes i perket atij fshati te perbere nga 500 shtepi dhe 7 lagje qe kane nder lak njera-tjetren e mes te cilave rrjedh si nje sy prej zane perroi i Gorishoves. Cdonjeri prej nesh e gjen parajsen e shpirtit te vet, aty ku ka rrenjet e jetes se tij..” – Keshtu shkruan Luftar Paja per vendlindjen e tij, Gorishoven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *