Risi në Fier / Fillon vendosja e 3.000 ndriçuesve me panel diellor

May 13, 2019

Perdorimi i energjise diellore vitet e fundit, ka marre nje perhapje te madhe kudo ne vendet e zhvilluara. Dielli eshte burimi me i rendesishem i energjise ne toke,  nje burim i rinovueshem dhe i pashtershem, por mbi te gjitha falas, e paster dhe nuk ndot mjedisin.

Duke perfituar edhe nga pozicioni i favorshem gjeografik, Fieri ka rreth 300 dite me diell ne vit, eshte nje mundesi mjaft e mire qe ofrohet nga natyra.

Duke patur parasysh te gjitha keto, Bashkia e Fierit ka filluar montimin e ndriçuesve me panele diellor. Plot 3.000 te tille, do te vendosen ne cdo lagjje dhe Njesi Administrative te Bashkise Fier, duke rritur cilesine e sherbimit dhe duke ulur koston.

Puna ka nisur fillimisht ne rrugen ”Riza Hoxha”n ne lagjen ”Sheq i Madh”.