Burgu i Fierit kthehet në një “galeri arti” (Foto)

Uncategorized

Burgu i Fierit eshte shnderruar ne nje ekspozite gjigante.

Konkretisht, në muret e burgut shihen piktura murale me përmasa të mëdha, të realizuara nga vetë të burgosurit, ku dallohet flamuri ynë kombëtar, apo ajo e ballkonit ku Ismail Qemali ngriti flamurin dhe shpalli pavarësinë kombëtare në Vlorë.

Nuk mungon as një pikturë gjigande kushtuar heroit tonë kombëtar Gjergj Kastrioti apo dhe piktura e Nënë Terezës. Gjithashtu, nuk mungojnë as skulpturat, ku një ndër to, është një punim që ngjason me një timon varke, i ndërtuar me vegla pune. /Gazeta Shqip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *