Fenomen i çuditshem ne Fier, shi me shkume

September 20, 2019

Pas disa muajve pa rreshje, Fieri diten e djeshme eshte prekur nga shirat te cilat kane vazhduar per disa ore. Keto rreshje kane patur nje veçanti qe kane habitur jo pak qytetaret. Nga disa prej tubave te shkarkimit te ujit te pallateve, uji dilte i shkumezuar.

Ka disa mundesi se perse ndodh kjo gje si psh. nga pluhuri, pasi mungesa e rreshjeve per nje kohe te gjate ka sjelle pluhur neper tarraca dhe neper tubat e shkarkimit.

Nga ndonje perberes i vecante i tubave, ose nje tjeter ide eshte se shkuma mund te vije edhe nga katramaja e sera qe perdoret neper tarraca, pasi nga nxehtesia vajrat perberes te tyre dalin ne siperfaqe dhe kur perzihen me ujin e shiut krijojne pamjen e shkumezuar qe shohim.