Dy talentet e Apolonisë U17 grumbullohen me kombëtaren e Shqipërisë

Apolonia vazhdon te korr frutet e punes se mire qe behet me grupmoshat. Dy nga talentet e ekipit U17 qe drejtohet nga Bledar Borova jane grumbulluar me kombetaren e Shqiperise U17. Behet fjale per sulmuesin Redi Kaçanolli dhe mbrojtesin Orgest Merkaj, dy prej futbollisteve qe kane spikatur me fanelen e Apolonise ne ndeshjet e kampionatit […]

Continue Reading

Fabula “Festivali i pyllit” – Nga Agron Mema

një ditë të bukur prillianës pyllit në një livadhtë gjitha kafshët u mblodhëntë këndojnë në festival në krye zë vënd juriakryetar zgjodhën derrinantar delja dhe dhiasekretar vendosën qenin. i pari e “çel”gomariBriti sa u tund dheutë gjithve u ran lotëtsa bukur na mallëngjen ujku, dhelpra dhe cakallinë grupin “nostalgjik”ulurimat e çan qellin“salla”në këmbë u ngrit […]

Continue Reading

Pandeli Lena, mjeshtri i penelit dhe ngjyrave – Nga Ilirjan Gjika

I njohur si mjeshtër i penelit dhe ngjyrave, Pandeli Lena, është një artist i shquar edhe një figurë e njohur publike jo vetëm në Fier, por edhe më gjerë. Prej dy dekadash ai drejton me sukses Galerinë e Arteve ‘’Vilson Kilica’’, e cila është shndërruar tashmë në një qëndër të rëndësishme të krijuesve dhe artistëve. […]

Continue Reading

Nis puna për sistemimin e një blloku banimi në lagjen ”11 janari”

Ditet e para te janarit kane vazhduar me ritmin e panderprere te punes per sistemimin e te gjitha hapesirave publike ne qytetin e Fierit, te cilat jane duke i’u kthyer funksionalitetit. Diten e sotme kane nisur punimet ne sheshin e pallateve prane shkolles ”Liri Gero”, ne lagjen 11 Janari. Sipas projektit parashikohet asfaltimi, sistemimi i […]

Continue Reading

Rastësisht… – Fejton nga Thoma GOGA

Fejton Nga Thoma GOGA Rastësisht… Viti i ri sapo hyri rastësisht më datë 1 janar. Edhe vitet e tjerë, kështu kanë bërë. Njeri pas tjetrit radhë-radhë. Dhe ne, siç na kanë thënë, rastësisht kemi ardhur në këtë jetë. Pastaj “tjerim dhe shtjerim lëmshin” e jetës jo lehtësisht… Sebep për këtë fejton u bë një bisedë […]

Continue Reading

Greva e naftëtarëve të Patosit – Nga Nuri Plaku

Treva e Patosit e pasur me vaiguri u njoh si e tillë gjatë Luftës së Parë Botëre, por pretendimet e shoqërive të huaja të hidrokarbureve për shfrytëzimin e saj, u shfaqën në fillimet e viteve ’20 shekullit kaluar. Më 18 shkurt 1925 shoqëria angleze “Anglo – Persiane Oil Co”, mori në Shqipëri 250 000 ha. […]

Continue Reading