Bexheti bën buxhetin – Fejton nga Thoma Goga

Rruga për të dalë në qendër të fshatit kalon patjetër afër shtëpisë së Bexhetit, bashkëmoshatarit tim. Kur jam i ngeshëm, kthej. Punët dhe hallet sidomos në fundvit nuk më lënë të lirë, ndaj kisha kohë pa e parë. Para disa kohësh e ndava trurin; ktheva. I gjeta të tre afër oxhakut; plakën, macen dhe Bexhetin. […]

Continue Reading

Fabula “Festivali i pyllit” – Nga Agron Mema

një ditë të bukur prillianës pyllit në një livadhtë gjitha kafshët u mblodhëntë këndojnë në festival në krye zë vënd juriakryetar zgjodhën derrinantar delja dhe dhiasekretar vendosën qenin. i pari e “çel”gomariBriti sa u tund dheutë gjithve u ran lotëtsa bukur na mallëngjen ujku, dhelpra dhe cakallinë grupin “nostalgjik”ulurimat e çan qellin“salla”në këmbë u ngrit […]

Continue Reading

Rastësisht… – Fejton nga Thoma GOGA

Fejton Nga Thoma GOGA Rastësisht… Viti i ri sapo hyri rastësisht më datë 1 janar. Edhe vitet e tjerë, kështu kanë bërë. Njeri pas tjetrit radhë-radhë. Dhe ne, siç na kanë thënë, rastësisht kemi ardhur në këtë jetë. Pastaj “tjerim dhe shtjerim lëmshin” e jetës jo lehtësisht… Sebep për këtë fejton u bë një bisedë […]

Continue Reading