HomeAktualitetFier / Shoqëria Civile në mbrojtje të mjedisit. Model i ri të...

Fier / Shoqëria Civile në mbrojtje të mjedisit. Model i ri të bërit biznes pa cënuar mjedisin dhe ekonominë.

Published on

spot_img

Promovimi i Ekonomisë qarkulluese dhe të gjelbër, si një mundësi për nxitjen e një shoqërie aktive dhe zhvillimin ekonomik ishte qëllimi i panairit zhvilluar pranë parkut qendror të qytetit.


Forumi Shqiptar Social Ekonomik, ASET dhe Qendra “Gruaja, Mjedisi, Komuniteti, Harmonizuar per Zhvillim”, me mbështetjen e Bashkisë Fier kanë mundur të promovojnë këtë model ekonomie që sapo ka nisur të nxitet edhe në vendet më të zhvilluara.


Mbështetur financiarisht nga Leviz Albania panairi, që është një nga të shumtët aktivitete të kryera deri tani në këtë focus, synon të nxisë informimin dhe promovimin e bizneseve, pushtetit vendor dhe atë qendror për të menduar më tepër lidhur me aplikimin e EQGj, me krijimin e lehtësirave jo vetëm fiskal.

Apklikimi I kësaj ekonomie shihet si mundësi e artë për mbrojtjen e mjedisit duke mos I mbyllur rrugën zhvillimit ekonomik, por si një model i ri zhvillimi i qëndrueshëm.


Duke ju referuar problematikave aktuale që lidhen me mjedisin, mund të themi se kjo është një ndër të paktat nisma me fokus zhvillimin ekonomik duke mbajtur të pacënuar mjedisin.

Latest articles

Qeveria vendos: Kush kultivon mbi 1 hektar grurë përfiton 300 mijë lekë subvencion!

Qeveria ka vendosur të mbështesë prodhimin e grurit në këtë periudhë të vështirë për...

Vendimi i fundit i qeverisë/ Pushime të paguara për punonjësit e administratës që dhurojnë gjak vullnetarisht, përfitojnë dhe qytetarët

Të gjithë punonjësit e administratës që dhuron vullnetarisht gjak, do të marrë dy ditë...

Njoftim i RËNDËSISHËM për maturantët, hapet sot portali për aplikimin në universitet, ja afati i fundit

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi, ka njoftuar se duke filluar nga dita e sotmë...

Aksident në Fier, makina përplas fëmijën 4-vjeç, shoqërohet shoferi

Një automjet ka aksidentuar një fëmijë 4 vjeç në fshatin Vlosh të Fierit. Fëmija ndodhet...

More like this

Qeveria vendos: Kush kultivon mbi 1 hektar grurë përfiton 300 mijë lekë subvencion!

Qeveria ka vendosur të mbështesë prodhimin e grurit në këtë periudhë të vështirë për...

Vendimi i fundit i qeverisë/ Pushime të paguara për punonjësit e administratës që dhurojnë gjak vullnetarisht, përfitojnë dhe qytetarët

Të gjithë punonjësit e administratës që dhuron vullnetarisht gjak, do të marrë dy ditë...

Njoftim i RËNDËSISHËM për maturantët, hapet sot portali për aplikimin në universitet, ja afati i fundit

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi, ka njoftuar se duke filluar nga dita e sotmë...