Tuesday, January 26, 2021
Home Uncategorized Komisioni Barazise Gjinore - finalizon me sukses inisiativen komunitare

Komisioni Barazise Gjinore – finalizon me sukses inisiativen komunitare

Komisioni i Barazisë Gjinore dhe Çështjeve Sociale i Këshillit Bashkiak Mallakastër finalizon me sukses inisiativën qytetare për krijimin e një parku rekreativ në Qytetin e Ballshit.
Në Bashkëpunim me Projektin “Bashki të Forta”, shumica e Këshillave Bashkiake në Shqipëri, pas zgjedhjeve locale të vitit të kaluar, kanë krijuar për herë të parë “Komisionin e Barazise Gjinore dhe Çështjeve Sociale”. Një nga këto komisione ishte dhe ai i krijuar në Bashkinë Mallkastër. Këto komisione kanë si qëllim kryesor rritjen e bashkëpunimit midis qytetareve dhe Administratës së Bashkive, duke e përcjellë zërin qytetar pranë administratës për të ofruar shërbime më të mira dhe efikase për të gjithë qytetarët, e veçanërisht për gratë dhe vajzat.
Nisma e Komisionit të BGJÇS Mallakastër e ndërmarrë në vitin 2019 per t’u ndjekur gjatë vitit 2020 ishte: “Krijimi i një parku rekreativ dhe çlodhës për banorët e Bashkisë Mallkastër pranë ish rezervuarit artificial në qytetin e Ballshit”. Kjo nismë pas shume diskutimesh dhe debatesh konstruktive, arriti të futet në project-buxhetin e vitit 2020 nga administrata e Bashkise Mallakastër, fillimisht duke hartuar një project e më pas me zbatimin e këtij projekti në praktikë.
Këmbëngulja e vazhdueshme, nxitja e debateve dhe interpelancave nga Komisioni i Barazisë Gjinore dhe Çështjeve Sociale me punonjësit e Bashkisë Mallakastër si dhe konsultimi periodic I Këshillit me banorët e zonës, bëri të mundur jo vetëm hartimin e projektit, miratimin e tij, por edhe fillimin e punimeve për “Krijimin e një parku rekreativ çlodhës pranë ish-rezervuarit në qytetin e Ballshit”
Kjo arritje modeste e Komisionit të BGJÇS të Këshillit të Bashkisë Mallkastër është një nxitje dhe një praktikë pozitive e cila përveç krijimit të një ambienti funksional për gjithë qytetarët, të rinjtë, të moshuarit, nënat me fëmijë etj, ka vlerë të shtuar dhe rëndësi shumë të madhe, pasi tregon se sa I rëndësishëm është bashkëpunimi dhe ndërveprimi I Këshillit me qytetarët dhe admistratën, për të përcjellë shqetësimet, çështjet dhe problematikat qytetare pranë Institucioneve Publike Vendimmarrëse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Mjeku fierak u rikonstrukton totalisht shtepine familjes ne nevoje

Para disa muajsh kemi publikuar rastin e familjes Meleq Seferi nga Kallmi i Madh, te cilet ndodheshin ne veshtiresi ekonomike dhe kushte...

Shqiptarët kanë mesatarisht 560 euro kredi për frymë, kryeson Tirana

Shqiptarët kanë mesatarisht 69 mijë lekë ose rreth 560 euro kredi për frymë. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë dhe Instat tregojnë...

Sot, 327 raste te reja dhe 9 humbje jete.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale bën të ditur se në 24 orët e fundit është shënuar sërish një rekord infeksionesh.

Recent Comments