Tuesday, January 26, 2021
Home Politikë Përfundon proçesi i evidentimit të subjekteve të dëmtuara nga përmbytjet në jug...

Përfundon proçesi i evidentimit të subjekteve të dëmtuara nga përmbytjet në jug të vendit

Ka përfunduar proçesi i evidentimit të subjekteve të dëmtuara nga përmbytjet në jug të vendit. Grupet e punës së konstatimit për evidentimin e dëmit të shkaktuar të Bashkisë Fier verifikuan dëmet e krijuara nga përmbytja e Vjosës në fshatrat Ferras, Pishë, Qarr, Martinë, Boçovë, Bashkim, Kashisht dhe Hambar. Konstatimi për evidentimin e dëmeve si pasojë e përmbytjes së Vjosës u krye vetëm në banesa. Nuk u përfshinë në verifikim për konstatimin për evidentimin e dëmeve si pasojë e përmbytjes nga lumi Vjose fermat bujqësore dhe ato blegtorale. Burime nga Bashkia e Fierit u shprehën se legjislacioni në fuqi nuk parashikon konstatimin për evidentimin e dëmeve si pasojë e përmbytjes në kulturat bujqësore dhe në blegtori. Drejtori i Drejtorisë Rajonale të Bujqësisë Fier, Artur Bogdani tha se deri tani nuk ka ndonjë urdhër për kryerjen e verifikimeve dhe konstatimeve të dëmeve të shkaktuara nga përmbytja e Vjosës në kulturat bujqësore dhe në blegtori. Dhjetëra fermerë që ushtrojnë aktivitetin e tyre në kultivimin e luleshtrydhes në fshatin Kafaraj dhe Çerven pretendojnë se u janë shkaktuar dhjetëra mijëra euro dëme si pasojë e përmbytjes.

 

Burimi: rtsh.al

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Mjeku fierak u rikonstrukton totalisht shtepine familjes ne nevoje

Para disa muajsh kemi publikuar rastin e familjes Meleq Seferi nga Kallmi i Madh, te cilet ndodheshin ne veshtiresi ekonomike dhe kushte...

Shqiptarët kanë mesatarisht 560 euro kredi për frymë, kryeson Tirana

Shqiptarët kanë mesatarisht 69 mijë lekë ose rreth 560 euro kredi për frymë. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë dhe Instat tregojnë...

Sot, 327 raste te reja dhe 9 humbje jete.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale bën të ditur se në 24 orët e fundit është shënuar sërish një rekord infeksionesh.

Recent Comments