Lajme

“Festa e Grurit”, Rama: Atmosferë e jashtëzakonshme nën këmbët e qytetit antik të Apolonisë

“Festa e Grurit” në Pojan të Fierit çeli siparin e mbrëmjes së parë në një atmosferë të jashtëzakonshme festive nën këmbët e qytetit antik të Apolonisë.

Cest la vie

Kryeministri Edi Rama ndau sot në rrjetet sociale momente nga kjo festë, e kthyer tashmë në traditë.

“Kësaj tradite të bukur iu bashkuan qindra vizitorë, në këtë event unik ku u ndërthurën historia, kultura, tradita, zakonet, mikpritja e turizmi”, u shpreh Rama.

Festa e grurit është një nga festat më të mëdha që organizon Bashkia e Fierit në kuadër të promovimit të traditës myzeqare.

E zhvilluar në muajin qershor të çdo viti dhe e shoqëruar me ritualet festive të krijuara gjatë shekujve, kjo festë vendore përbën tashmë një tjetër vlerë të shtuar të turizmit kulturor.

Me një histori gati 50-vjeçare në Myzeqe, edhe këtë vit “Festa e grurit” i solli të gjitha si dikur bukën dhe grurin e ri, lëmin e fshatit dhe mekanikën, këngët dhe vallet dhe ushqimet tradicionale.

2 83

1 121

17 4

4 48

3 67

15 6

17 4 16 5

14 7 13 9 12 10 11 16 8 27 2 83

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button